Прокуратурата подхвана братоубийството в Пловдив

Най-вероятно след разследването делото ще бъде прекратено

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебното производство за извършеното  умишлено убийство и последвалото самоубийство на извършителя, станали вчера следобяд под тепетата. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Припомняме, че вчера – 2 декември 2020 г., около 16 ч., е бил получен сигнал на тел. 112 за открити два трупа на мъже в апартамент на ул. „Киев“ в гр. Пловдив.  На място е пристигнал автопатрул на  IV РУ на ОД на МВР – Пловдив, който е открил в жилището мъртви двама братя – Илия Йорданов, на 62 г., и Петко Йорданов, на 58 г. Незабавно са били предприети първоначални действия по разследването от служители на ОД на МВР – Пловдив под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Кървава трагедия в Пловдив! Мъж застреля брат си, после се самоуби

След извършен оглед на местопроизшествието и на множество други действия по разследването, както и разпит на свидетели, изземване на биологичен материал, обтривки за наличие на барутни частици на двата трупа  и от други лица, към настоящия момент основната версия е за извършено убийство от Илия на по-малкия му брат Петко с гладкоцевна нарезна пушка и последващо самоубийство на извършителя.

При направения оглед са били установени и иззети  гладкоцевната нарезна пушка, един брой пистолет и други боеприпаси. По разследването се работи активно по всички останали възможни версии, като са назначени множество експертизи – съдебно-медицинска, химическа, биологична, дактилоскопна, балистична и др. Изясняват се мотивите за извършеното престъпление. Разследването по случая продължава.

Снимка: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top