Прокуратурата подхвана измамница, събирала пари на гърба на благотворителна фондация - DC news

Прокуратурата подхвана измамница, събирала пари на гърба на благотворителна фондация

Жената създавала страници с фалшиви профили на деца и фондации, като за превод е посочвала личната си банкова сметка

Софийска районна прокуратура е сезирана във връзка с постъпил сигнал за злоупотреби с цел измами чрез използване на кампании на фондация „За Доброто“.  Това съобщиха от пресцентъра на Главна прокуратура.

От сигнала става ясно, че до фондацията е достигнала информация за лице, представящо се като Десислава Христова Димитрова, което злоупотребява с името на фондация „За Доброто“, като използва кампанията „Фонд за деца на герои“ с цел лично облагодетелстване. Освен това и от информация в социалните мрежи се разбира, че Димитрова е създавала страници, като използвала изображения и призиви от кампанията, посочвала собствената си банкова сметка и събирала средства по тях, а по-късно премахвала създадените от нея страници.

В сигнала на фондацията се посочва също, че Десислава Димитрова се възползва и от кампании по набиране на средства за лечение на деца по същата схема, като използва техни снимки и предоставя своя банкова сметка.

За случая стана ясно днес, след като бе оповестен в сутрешния блок на NOVA от създателката на благотворителната онлайн инициатива Петя Коларова..

По случая е възложена проверка, в хода на която ще се установи налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и по кой текст от Наказателния кодекс.

Проверката е възложена на СДВР.

Подобни статии

Top