Прокуратурата подхвана пияния шофьор на линейка

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 63-годишия шофьор

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство 63-годишния шофьор на линейката, блъснала джип „Дачия“ вчера следобяд.

Обвинението срещу него е ца управление на моторно превозно средство – линейка с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,5 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 21 март 2019 г., в гр. Пловдив, около 14,10 часа, бил подаден сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие. Пристигналите на място полицейски служители установили, че специален автомобил – линейка,  управляван от обвиняемия А.Б., ударил автомобил, марка „Дачия“,  управляван от 34-годишен мъж, при извършване на ляв завой.

Двамата шофьори били тествани за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“. Установено е, че водачът на линейката е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта – 1,5 на хиляда. При пътното произшествие са причинени маловажни материални щети.

Хванаха пиян шофьор на линейка, направил катастрофа

Водачът на линейката е дал кръвна проба, като след получаване на резултатите от нея ще се прецени дали да бъде предаден на съд или наказан по административен ред. Той е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Подобни статии

Top