Прокуратурата подхвана пияния шофьор, помлял 8 коли снощи

Във връзка с инцидента в Районна прокуратура-Пловдив са докладвани две образувани досъдебни производства

Пловдивската районна прокуратура е образувала две досъдебни производства срещу пияния шофьор, помлял осем коли в Кършияка, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата под тепетата.

На 29 март 2022 г.,около 21,30 ч., е бил получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие в гр. Пловдив, на ул. „Поп Манол“. Пристигналите полицейски служители са установили нанесени материални щети по няколко автомобила, които били паркирани близо един до друг. По-късно е открит водачът на лек автомобил „Мерцедес“ – А.А., на 28 г., чиято кола също е била ударена и той евентуално е извършител на горното деяние. На А.А. е направен тест с техническо средство „Алкотест Дрегер“, който отчел 2,07 промила алкохол. Той е дал кръвна проба. А.А. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Арестуваха пиян шофьор, помлял 8 паркирани коли в Кършияка

Във връзка с инцидента в Районна прокуратура-Пловдив са докладвани две образувани досъдебни производства. Едното от тях е бързо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Второто е досъдебно производство за причинени значителни имуществени вреди при управление на МПС на 7 автомобила. След изготвянето на назначените експертизи двамата наблюдаващи прокурори ще преценят по-нататъшните действия по разследването, за които обществеността ще бъде уведомена.

И в момента по двете досъдебни производства се извършват процесуално-следствени действия.

Подобни статии

Top