Прокуратурата подхвана покривните крадци от хипермаркети

12 242 лв. са задигнали дръзките апаши от „Мосю Бриколаж“

Пловдивската районна прокуратура наблюдава досъдебното производство за поредната кражба на покривните бандити. Става дума за обира на строителния хипермаркет „Мосю Бриколаж“ на бул. „Македония в нощта на 7 срещу 8 юни, уточниха от прокуратурата.

Нов обир на хипермаркет в Пловдив, пак през покрива

Установено е, че крадците влезли в помещението, използвано за трезор за съхранение на парите от оборота, през дупка, която направили в покривната конструкция на магазина. Оттам задигнали 12 242 лева, поставени в две каси, и вероятно отново са напуснали обекта през покрива.

Кражбата от магазините „Зора“ и „Пепко“ в Пловдив – за малко над 9 000 лв.

Към 3,00 часа се е задействала сигнално-охранителната техника, но при външния оглед не са били открити следи от кражбата. Липсата на паричните средства е била установена от служител на хипермаркета и веднага е бил подаден сигнал на тел. 112, сутринта  на 8 юни 2020 г. Екипи от полицейски служители от ОД на МВР – Пловдив са реагирали незабавно и посетили местопроизшествието, като е започнало разследване.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителите.

Дръзки крадци щурмуваха хипермаркет за техника, задигнаха малко пари

Припомняме, че според шефа на пловдивската полицейска дирекция ст. комисар Йордан Рогачев почеркът на крадците е същият, като при кражбата на айфони и над 9000 лв. от магазините „Зора“ и „Пепко“ в Ритейл парка на бул. „България“. Разследването на тази кражба също се наблюдава от прокуратурата.

Подобни статии

Top