Прокуратурата подхвана пожара в складовете на бул. „Марица“ (СНИМКИ)

Задушлива миризма има само в района на улиците „Батак“ и „Прохлада“

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за възникналия пожар в складове за строителни материали на бул. „Марица“ в  Пловдив, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата под тепетата.

6 екипа се борят с пожар на бул. „Марица“ в Пловдив (СНИМКИ+ВИДЕО)

Разследващите работят по версия за пожар, предизвикан по непредпазливост. По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия.

Пожарът избухна днес по обяд, съобщиха от пожарната. Той вече е потушен. По данни на общината огънят е изпепелил строителните складове на бул. „Марица-юг“ 160.

Станция на РИОСВ ще замерва въздуха в района на пожара още 24 часа

„Само в района  на ул. „Батак“ и ул. „Прохлада“ продължава да се усеща задушлива миризма“, съобщи кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, който от началото на пожара бе на мястото на инцидента. По негово настояване в СУ „Пенчо Славейков“ РИОСВ-Пловдив  постави измервателна станция, която ще остане поне 24 часа и ще прави замервания на въздуха.

РИОСВ за пожара в „Изгрев“: Затваряйте прозорците си и не стойте навън!

За живеещите в останалата част на „Източен“ и  на район „Тракия“ вече няма опасност и те могат да  отворят прозорците си и да излизат навън, увериха от РИОСВ-Пловдив.

„Благодаря на пожарникарите и полицията за бързата и професионална реакция, тъй като ситуацията беше доста критична и опасният дим застрашаваше здравето на хората, живеещи в района“, заяви Иван Стоянов.

По данни на пожарната, огънят е изпепелил площ от 5200 кв.м.

Снимки: Община Пловдив

Подобни статии

Top