Прокуратурата подхвана родителите на детето, паднало от втория етаж в Пловдив

По случая е образувано досъдебно производство

Районна прокуратура-Пловдив подхвана родителите, оставили без надзор момиченцето на годинка и три месеца, което падна от втория етаж в двора на къща, намираща се на бул. „Христо Ботев“. По случая е образувано досъдебно производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под родителски грижи без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо здраве и развитие – престъпление по чл. 182 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че на 6 септември 2019 г., на тел. 112 съседи са подали сигнал, че в двор на къща в гр. Пловдив е паднало дете. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница, като към момента състоянието му е стабилно. То обаче е прието с тежка черепно-мозъчна травма в болницата и с опасност за живота.

Дете на годинка и половина бере душа в болницата, паднало от втория етаж

По досъдебното производство са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествието, изготвен е фотоалбум, разпитани са свидетели и родителите на детето.

За случая е уведомена Агенцията за закрила на детето, като е възложено нейни служители да се запознаят със случая и изготвят социален доклад, който да бъде представен по досъдебното производство.

Работата по случая продължава, извършват се активни действия по разследването за установяване на фактическата обстановка.

Подобни статии

Top