Прокуратурата пое случая със завързания гол мъж под връх Бузлуджа

Образувано е досъдебно производство за опит за убийство, тъй като мъжът бил с прободна рана в корема

Прокуратурата в Стара Загора пое случая с намерения мъж, завързан чисто гол на дърво в близост до пътя към връх Бузлуджа, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Мъжът бил открит в безпомощно състояние и с прободна рана в корема в подножието на върха вчера в късния следобед.

Сигнал за намерения в тежко състояние мъж бил подаден на спешния телефон в 17:10 ч. вчера, 30 ноемрви. Той бил завързан за дърво в близост до пътя към връх Бузлуджа, на територията на община Казанлък. Пристигналите на място полицейски служители установили, че той е в безпомощно състояние. Мъжът бил с вързани с тиксо ръце и крака и със запушена уста.

Пострадалият бил откаран от екип на Спешна помощ в болницата в Казанлък. Установило се, че мъжът има прободна рана в корема и предвид опасността за живота му е опериран по спешност.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство за опит за убийство. Установена е самоличността на пострадалия – 34-годишният Стефан С. с прякор Бангото. Той бил криминално проявен.

Провеждат се активни действия по разследването и оперативно-издирвателни мероприятия, насочени към установяване на извършителя и причините за  деянието. Извършен е оглед на местопроизшествие, предстои да бъде изготвена съдебномедицинска експертиза, която да определи степента на причинената телесна повреда.

Действията по разследването продължават и в момента.

Подобни статии

Top