Прокуратурата погна футболист, ударил рефер по главата на селски мач (ВИДЕО)

Екшънът на мача между Царимир и Пъдарско наподобява този между Костинброд и Торнадо, който влезе в британските медии

Още един български рефер пострада от „любовта“ на футболистите по време на мач от аматьорските дивизии. Става въпрос за съдията на срещата между Тракия (Царимир) и Сокол (Пъдарско) от 16 кръг на „Б“-регионална група „Север“.

Гостите спечелиха мача с убедителното 4:0, а 20-годишният рефер получил удар по главата, след като свирил дузпа за гостите.

Със случая се зае и пловдивската прокуратура. Ето какво съобщиха оттам:

„Районна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на Е.Б., на 20 г., в качеството му на главен съдия на футболната среща между отборите на ФК „Тракия“, с. Царимир и ФК „Сокол“, с. Пъдарско, която се е провела на 14 март 2021 г. в с. Царимир, обл. Пловдив.

Досъдебното производство е образувано след подадена жалба в Районна прокуратура – Пловдив. Установено е, че реферът Е.Б. е бил ударен в областта на главата, след като отсъдил наказателен удар в полза на един от отборите. Срокът за приключване на разследването е двумесечен“.

Случаят в пловдивско не е нито първият, нито единственият, а подобни изпълнения са характерни за селските мачове у нас.

Наскоро дори английският Skysports обърна внимание с видео върху подобна изцепка. На него се вижда как бившият футболист на Ботев (Пловдив) Калоян Караджинов тръгва да бие рефера Васил Цоклинов още в 21-ата минута на мача между Костинброд и Торнадо (Безден). Реферът избяга към паркинга, а провинилият се бе изхвърлен от футбола за 2 години. Съдията обаче се закани да си търси правата и по съдебен път.

Подобни статии

Top