Прокуратурата поиска постоянен арест за 19-годишен, предизвикал катастрофа в Пазарджишко - DC news

Прокуратурата поиска постоянен арест за 19-годишен, предизвикал катастрофа в Пазарджишко

При тежкия инцидент загина 29-годишен мъж, тежко ранени са дете на годинка и 10 месеца, 12-годишно и 15-годишно момчета

Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишния водач, който предизвика катастрофата на пътя Белово – Пазарджик край село Лозен.

И.С. е привлечен като обвиняем за това, че на 18.05.2023 г. на главен път I-8, при движение от с. Лозен, обл. Пазарджик, в посока за гр. Белово, обл. Пазарджик, при управление на лек автомобил, марка „Ауди А3“, е нарушил правилата за движение по пътищата.

Тежка катастрофа в Пазарджишко, загинал е 29-годишен мъж

19-годишният младеж е предизвикал пътнотранспортно произшествие с друго моторно превозно средство – лек автомобил, марка  „Опел Зафира“, в резултат на което по непредпазливост е причинил смърт на едно лице – мъж на 29 години, и средни телесни повреди на три лица  – две момчета, съответно на 12 г. и 15 г., и на бебе на 1 г. и 10 м.  Престъплението е квалифицирано по чл. 343 ал.4 вр. ал.3 буква „а” и буква „б”, вр. ал.1 буква „б” и буква „в” вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс.

Бебето, пострадало при катастрофата в Пазарджишко, е преместено в УМБАЛ „Св. Георги“

По досъдебното производство се извършват активни действия по разследването. Предстои Окръжен съд – Пазарджик да насрочи заседание по искането на прокуратурата.

Снимка: Фейсбук/Окръжен съд – Пазарджик

Подобни статии

Top