Прокуратурата повдигна поредно обвинение на Любомир Яков за заплахите Ива Митева и Бойко Борисов - DC news

Прокуратурата повдигна поредно обвинение на Любомир Яков за заплахите Ива Митева и Бойко Борисов

Задържан е за 72 часа с прокурорско постановление

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 26-годишния Любомир Яков от Стара Загора, който в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, отново е заплашил с убийство председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева и бившия-министър председател на Република България Бойко Борисов. Младият мъж е обвинен и за хулиганство.

По-рано днес стана ясно, че вчера той е бил задържан в Стара Загора от полицията.

Отново арест за старозагореца, заплашил Ива Митева

На 24.10.2021 г. на мейла на Министерство на правосъдието Яков отново е изпратил съобщение, в което пише, че ще убие председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева. Същият ден в друг мейл написал, че ще убие и бившия премиер Бойко Борисов. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм.

Срещу младия мъж е образувано досъдебно производство за престъпление за закана за убийство. Това е второ обвинение спрямо него по този текст от Наказателния кодекс.

От прокуратурата припомнят, че в началото на септември 2021 г. Яков заплаши председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева и бе осъден на „пробация“ за срок от 3 години и на 2 години по 200 часа „безвъзмезден труд в полза на обществото“.

Предвид съдебното минало на Яков и опасността да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Подобни статии

Top