Прокуратурата протестира домашния арест на 18-годишния дрифтър от Стара Загора - DC news

Прокуратурата протестира домашния арест на 18-годишния дрифтър от Стара Загора

Делото е възложено за разследване на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Стара Загора поради фактическата му и правна сложност

Районна прокуратура-Стара Загора внесе протест срещу определението на Районен съд-Стара Загора, с което е взета мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо 18-годишния ученик Никола Михайлов. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 01.10.2021 г., в гр. Стара Загора, при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство и по непредпазливост е причинил тежка телесна повреда на 23-годишната Диана Илиева и средна телесна повреда на друго 23-годишно момиче. При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с установена лека телесна повреда след медицинска експертиза.

Домашен арест за 18-годишния дрифтър Никола от Стара Загора

Припомняме, че във вторник – 5 октомври, Старозагорският районен съд пусна под „домашен арест“ момчето.

Районна прокуратура – Стара Загора смята, че  при налагането на по-лека мярка за неотклонение първоинстанционният съд не е взел предвид всички факти и обстоятелства по делото, както и по-високата степен на обществена опасност на извършеното деяние. Михайлов е управлявал автомобила с несъобразена скорост при навлизане в кръгово кръстовище, като е увеличил без причина скоростта при излизане, изгубил е контрол над превозното средство и е причинил телесни повреди на трима пешеходци.

В период от четири месеца от придобиването на правоспособност да управлява автомобил, той има и две констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата, което е предпоставка за опасността да извърши друго престъпление.

Протестът на Районна прокуратура – Стара Загора е внесен чрез Районен съд до Окръжен съд – Стара Загора за разглеждане на делото.

По предложение на наблюдаващия прокурор делото е възложено за разследване на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Стара Загора поради фактическата му и правна сложност.

Снимка: БНТ

Подобни статии

Top