Прокуратурата протестира домашния арест на Рангел Сарийски

Според магистратите Сарийски можел да пребивава в ареста

Прокуратурата протестира домашния арест на 55-годишния Рангел Сарийски, който бе постановен от Районния съд вчера, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата. Районните магистрати са внесли в съда протеста срещу мъжа, който е обвинен в изготвяне на неистински  официални документи.

Сарийски беше арестуван заедно с още четирима души от групата за изготвяне на фалшиви документи за самоличност на турци, тунизийци и албанци, с които чужденците можели да преминават безпрепятствено в страните от Европейския съюз. Групата е действала на територията на цялата страна, а сред петимата бе и служител на сектор „Миграция“ към МВР в Пловдив. Другите четирима обаче бяха оставени в ареста.

Оставиха в ареста полицая от „Миграция“ и трима от аверите му, петият – под домашен арест

Мъжът е обвинен освен за фалшивите документи, също и за противозаконно подпомагане на чужденец да пребивава в страната с цел имотна облага.

Според Районен съд-Пловдив, здравословното състояние на обвиняемия не позволява той да остане в ареста. Адовкатите на Сарийски представиха документи, че той е претърпял наскоро инсулт, има решение от ТЕЛК и пребиваването в ареста би навредило на здравето му.

Районна прокуратура-Пловдив обаче намира, че в тази му част определението на съда е неправилно и мъжът може да пребивава в ареста, където е осигурено постоянно лекарско наблюдение на задържаните лица и има възможност за приемане на предписаните медикаменти.

Искането на Районна прокуратура-Пловдив е да бъде отменено определението на съда в тази му част и на Рангел Сарийски да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдебното заседание е насрочено за разглеждане пред Окръжен съд – Пловдив на 26 януари от 15.30 ч.

Подобни статии

Top