Прокуратурата проверява дали депутат е нарушил карантината - DC news

Прокуратурата проверява дали депутат е нарушил карантината

Образувана е прокурорска преписка

Във Върховната касационна прокуратура (ВКП) е образувана прокурорска преписка във връзка с постъпил сигнал от Министерството на вътрешните работи до главния прокурор на Република България във връзка с нарушаване на карантина от страна на народен представител от 47-ото Народно събрание.

В документите, изпратени от МВР, се посочва, че депутатът е бил поставен под домашна изолация за 10 дни – от 26.01.2022 г. до 04.02.2022 г.  включително. В този период той нарушил предписанието на РЗИ-Варна и вместо да е в домашна изолация, се явил като адвокат по дела на Районен съд-Варна.

Материалите по случая ще бъдат препратени на Софийска градска прокуратура по компетентност с оглед на това, че са касае за лице с имунитет – народен представител от 47-ото Народно събрание.

Междувременно от ГЕРБ разпространиха съобщение по случая. В него се казва, че във връзка с появили се информации в медиите, че народен представител от ГЕРБ е нарушил наложена му карантина, ръководството на ПГ на ГЕРБ заявява, че не толерира никакви форми на нарушаване на закона. В случай, че се установи, че народният представител Бранимир Балачев е нарушил правилата, той следва да понесе своята отговорност, съобразно закона.

По-рано днес МВР е дало на главния прокурор депутат, нарушил карантината, за да се яви на дела в съда във Варна.

Подобни статии

Top