Прокуратурата в Пловдив проверява дипломата на Десислава Йорданова

След журналистическо разследване за съставяне на неистински официален документ

Районна прокуратура – Пловдив се самосезира и разпореди проверка по журналистическо разследване на Нова телевизия и информационния сайт „Glas.bg“ на тема „Как се взема степен „магистър“ без „бакалавър?“, публикувано на 27 септември 2020 година, съобщават от институцията.

Разследване е свързано с пловдивската БСП активистка Десислава Йорданова, бивш общински съветник и председател на БСП секцията в район „Западен“, която – според репортажа, се е сдобила с магистърска степен в Медицинския университет, като е представила преди това подправена документ, че е завършила бакалавърска степен от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

По случая е образувана преписка в Района прокуратура – Пловдив и е назначена предварителна проверка, която ще се извършва от отдел „Икономическа полиция“ на ОД на МВР – Пловдив, за установяване на евентуално извършено документно престъпление. По преписката ще бъдат проверени изнесените данни в публикацията за съставен  неистински официален документ – служебна бележка за завършена бакалавърска образователна степен.

Срокът за приключване на проверката е едномесечен. 

Подобни статии

Top