Прокуратурата разказа: Кметът на Калояново бил притеснен, ръцете му треперили

Обвинителният акт спрямо Георги Георгиев е внесен в съда, очаква се заседание по делото

Обвинителен акт по бързо производство спрямо кмета на община Калояново, управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества, вече е внесен в съда, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.

Георги Георгиев е привлечен като обвиняем за това, че на 10 ноември 2020 година в село Калояново, обл. Пловдив, е управлявал моторно превозно средство – служебния лек автомобил на община Калояново – марка „Фиат“, след употреба на кокаин, което се явява престъпление по чл. 343б ал. 3 от Наказателния кодекс.

Във въпросния ден екип от полицейски служители от РУ – Хисаря и Жандармерията осъществявали контрол по линия на безопасността на движението в селото. Те проверявали автомобили по ул. „Александър Стамболийски“. Около 15 часа, служителите на МВР подали сигнал със стоп-палка за спиране на лек автомобил, управляван от Георгиев.

След като водачът слязъл, полицейските служители разпознали, че това е кметът на община Калояново. Те му поискали документите за проверка, като им направило впечатление неговото поведение. Според свидетелските показания той бил притеснен и ръцете му треперели. На място бил повикан полицейски екип, който да го тества за употреба на алкохол и наркотици с техническо средство. При направената проба за алкохол тестът е бил отрицателен, а за наркотични вещества е реагирал положително на кокаин. Кметът е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Разследването по бързото производство е приключило за два дни от извършването на деянието до внасянето в съда на обвинителния акт.  Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top