Прокуратурата разследва катастрофа между моторист и лека кола в „Тракия“

Мотористът е бил синът на шефа на НАП Венелин Найденов – Ивайло

Прокуратурата образува досъдебно производство за катастрофа между мотоциклет и лек автомобил „Пежо“  в пловдивския район „Тракия“ в събота – 9 април, късно вечерта, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Досъдебното производство е образувано с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив днес, 11.04.2022 г. То е за това, че при управление на моторно превозно средство са били нарушени правилата за движение и по непредпазливост е причинена средна телесна повреда.

Престъплението е квалифицирано по чл. 343, ал.1, буква „Б“, пр.2, вр. чл. 342, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването предстои да се извършат огледи на местопроизшествие и на моторните превозни средства, участвали в него, да бъдат изготвени автотехническа и съдебномедицинска експертизи, да бъдат изискани документи, удостоверяващи правоспособността на водачите, участвали в пътното произшествие и др.

Разследването по случая е в активна фаза, като обществеността ще бъде уведомена своевременно за последващите действия на прокуратурата, уточняват оттам.

В събота вечерта, малко преди 22.00 ч. моторист се е блъснал в дясната странична врата на лек автомобил „Пежо“, зад волана на който била жена. Инцидентът е станал на кръстовището на бул. „Освобождение“ с улица „Съединение“, пред бирария „Йегерхоф“.

Впоследствие се разбра, че мотористът е бил Ивайло Найденов – синът на шефа на НАП- Пловдив – Венелин Найденов, съобщи trafficnews.bg.

Припомняме, че преди 4 години младият пловдивчанин блъсна на заден ход възрастна жена, след което избяга от местопроизшествието. По-късно пенсионерката почина. Тежкият пътен инцидент стана на 28 август 2019 г. в „Тракия“ до бл. 94 срещу вх. А. Миналата година пловдивският Окръжен съд осъди Найденов младши на 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Със същата присъда Пловдивският окръжен съд го лиши от книжа за 5 години.

Подобни статии

Top