Прокуратурата разследва катастрофата в Ръжево Конаре, при която загина дете

Тестовете за алкохол и наркотици на шофьорката са отрицателни

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че на 25.07. 2021 г., в с. Ръжево Конаре, обл. Пловдив, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка  „Ситроен“, са нарушени правилата за движение, като е допуснато причиняване на смърт на 5-годишно момченце.

До момента е установено, че лекият автомобил е бил управляван от 69-годишна жена, която е задържана за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Кола блъсна 5-годишно момченце в Ръжево Конаре, детето почина по пътя за болницата

Сигнал за местопроизшествието е бил подаден към 17,40 ч. на 25.07.2021 г. На място са пристигнали полицейски екипи. На жената, управлявала автомобила, която била медицинска сестра в селото, са били направени тестове за алкохол и наркотици с техническо средство, но те са отрицателни.

По първоначални данни детето изскочило на пътя внезапно и жената нямала възможност да реагира. Не е установен и спирачен път, казват местните. Според тях улицата е необезопасена. Те настояват да се сложат неравности по пътя, за да се убива скоростта.

Както DCNEWS вече съобщи, след инцидента на място са пристигнали полицейски и екип на Спешна помощ, но в линейката по пътя за болницата, детето е починало.

Медицинската сестра, която е шофирала, е оказала първа помощ на детето, обясни кметът на селото Димитър Гинев пред БНТ. Според него родителите на детето са сезонни работници и работят на полето. По думите му децата им играят на улицата почти без надзор.

По делото се  провеждат действия по разследване за установяване на причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие. Извършени са оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са медицинска и автотехническа експертиза и други.

Снимка: стоп кадър БНТ

Подобни статии

Top