Прокуратурата разследва мача Верея – ЦСКА

Срещата в Стара Загора на 9 декември 2018 г. е трябвало да завърши 0:2, а не 0:1 за гостите

Мачът между Верея и ЦСКА на 9 декември 2018 г. е трябвало да завърши 2:0 в полза на червените, твърди bTV. Той обаче приключи при 1:0 в полза на гостите. Това е срещата, заради която районната прокуратура в Стара Загора започна досъдебно производство за това, че е била предложена на другиго облага, за да се повлияе на резултата.

От прокуратурата в града заявиха, че разследват и друг мач на Верея – загубата с 0:6 в дербито на Стара Загора от Берое на 25 ноември 2018 г.

„Ще бъде проверено всичко – както всички срещи в спортния сезон на този футболен клуб, така и финансирането му. След като бъдат проверени и залозите в съответните сайтове и заложни къщи, които организират такъв тип залагания вече ще бъде установено дали изобщо има някакви такива уговорки.

В момента нямаме никакви други данни освен съмнения, които са на Българския футболен съюз”, заяви пред bTV Надежда Белчева – говорител на Районната прокуратура в Стара Загора, която на въпрос колко гола е трябвало да има в този двубой, тя отказа да отговори.

Отборът на Верея беше изхвърлен от Първа професионална лига след решение на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз. Причината са съмнения за манипулиране на мачове и неправомерно финансиране от страна на хора, свързани с черно тото. Съмненията са за 5 манипулирани мача – 3 от есенния дял на първенството и 2 от пролетния. Верея получи парично наказание за срещите с Берое, ЦСКА и Славия, изиграни през 2018 г.

От старозагорския клуб обявиха, че считат изваждането от елита за кампания срещу отбора и президента на БФС Борислав Михайлов и ще обжалват. Разследването е възложено на Областната дирекция на МВР гр. Стара Загора, като е определен двумесечен срок за провеждането му. През това време ще бъдат разгледани и всички други резултати на клуба в първенството.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top