Прокуратурата разследва нападението с нож над 17-годишния фен на Локомотив

Намерен е ножът при сбиването на двете компании пред заведение в Пловдив, срокът за приключване на разследването е 2 месеца

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив, на 1 юни 2020 г., е образувано наказателно производство за извършено на 25 май 2020 г., в гр. Пловдив, престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс – за причинена телесна повреда на пострадалия К.К., на 17 г., по хулигански подбуди. Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив.

На 25 май 2020 г., пред заведение в гр. Пловдив, е възникнал скандал между две компании. В едната от тях били десетина привърженици на футболен отбор в града (б.ред. Локомотив), а в другата граждани, сред които имало и двама полицейски служители. Те не били на работа и не изпълнявали служебните си задължения. Първоначално между двете групи били разменени словесни реплики, които прераснали във физическа разправа.

При скандала е пострадал К.К., който е бил в компанията на футболните привърженици. Установено е, че на К.К. е била причинена телесна повреда, изразяваща се в порезна рана в областта на лицето. На местопроизшествието е бил намерен и иззет сгъваем нож, чиято принадлежност се установява към момента.

Предстои извършване на други действия по разследването, а именно – разпознаване на лица, разпити на свидетели, приобщаване на писмени доказателства и др. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

Подобни статии

Top