Прокуратурата разследва полицай от Трето РУ за полицейско насилие - DC news

Прокуратурата разследва полицай от Трето РУ за полицейско насилие

Проверката е за побой с палка спрямо жена

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира по публикации в медиите и разпореди проверка за извършено полицейско насилие на Руския пазар в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Оттам уточняват, че проверката е за побой с палка спрямо жена.

По указание на наблюдаващия прокурор ще бъдат снети обяснения от свидетели, приобщени видеоматериали и др.

Проверката е ца причинена лека телесна повреда от полицейски орган при изпълнение на службата му.

Срокът за приключването е едномесечен.

За инцидента стана ясно вчера, след като близки на пострадалите протестираха пред сградата на Трето РУ. Пред trafficnews.bg те твърдят, че полицай от Трето районно е нападнал с палка жени на Руския пазар в понеделник сутринта и не се е легитимирал. Полицейският служител е искал да арестува Виолета Помакова за продажба на тютюн без бандерол, но според адвокат Васил Марков „объркал жените и е тръгнал да арестува майка й Запрянка Помакова“, която обаче се е противопоставила на ареста.

Впоследствие Виолета е задържана за 24 часа с работно обвинение, че търгува с контрабанден тютюн. Тютюн у нея не бил открит, но според адвокат Марков в момента полицията издирва евентуални нейни клиенти.

Според сайта полицаят, който е използвал сила и помощни средства срещу майка и дъщеря Помакови е Искрен Делянов, който отскоро е в Трето РУ. Той бил назначен, след като сегашният началник на районното Венелин Костов е заел поста.

Подобни статии

Top