Прокуратурата с обвинение заради побоя в Кричим

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми трима мъже за нанесен побой в  Кричим

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми Е.Ш., на 56 г., М.Ш., на 31 г., и Ф.Ш., на 28 г., (баща и двама синове), за това, че на 28.08.2021 г. в гр. Кричим, обл. Пловдив, около 2,30 часа, нанесли побой  на 30-годшния М.Х., вследствие на което му причинили средна телесна повреда – фрактури на крака и ръцете. На тримата  е повдигнато обвинение за извършено от всеки от  тях престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 28 август 2021 г. около 2,30 ч., в близост до гробище в гр. Кричим, тримата обвиняеми спрели лекия си автомобил.

По това време там се намирал и М.Х. Тримата го видели, излезли от автомобила и с дървени сапове се насочили към него, като му нанесли побой. Това е станало пред свидетели. За инцидента е подаден сигнал на тел. 112. М.Х. е настанен в болница. Изясняват се причините за нанесения побой.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. В хода на разследването са разпитани свидетели, извършено е претърсване и оглед на местопроизшествие, приобщени са веществени доказателства, както и са назначени експертизи.

Разследването по случая продължава.  

Подобни статии

Top