Прокуратурата се самосезира за побой над продавач на чорапи в Капана

Пребитият мъж, известен като Митко, продавал чорапи на клиенти на заведението, собственост на побойника

Пловдивската районна прокуратура се самосезира по публикации в социалната мрежа и медиите за побой над уличен продавач на чорапи снощи. Снимка от побоя, придружена с коментар беше публикуван във Фейсбук страницата „Ние гражданите“ тази сутрин.

Районна прокуратура – Пловдив разпореди проверка за насилие и хулиганство, извършени  спрямо мъжа пред заведение в кв. „Капана“. От видеоклип, публикуван в медиите се вижда, че мъж напада уличния продавач на чорапи.

Проверката е образувана по два текста от Наказателния кодекс – за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди  – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл. 130 ал.1 от Наказателния кодекс, и за хулиганство – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Срокът за приключването е петдневен. Установява се самоличността на пострадалия и извършителя на деянието, както и на очевидци. Проверката е възложена на служители от Четвърто РУ към ОД на МВР – Пловдив.

Скандалът тръгнал заради чадър, който биячът дал на продавача на чорапи Митко

Междувременно под един от постовете в социалните мрежи известният пловдивски адвокат Евгени Атанасов написа, че скандалът е тръгнал заради чадър, който биячът е дал на продавача на чорапи Митко. „По информация лично от Митака преди малко. Скандалът е започнал заради чадър, който този е дал на Митето заради дъжда, а Митака не го е върнал. Но това не е причина да изпада в такова състояние и да проявява агресия“.

Оказва се, че биячът е собственик на заведението, пред което се е разиграла срамната случка. Според Фейсбук групата Пловдив това е цит.: „варненски адвокат на име Ивайло Пенов, за който мутренските изпълнения не са новост!“.

Междувременно в социалната мрежа бе създадено и събитие: ДА ХВЪРЛЯМЕ ЧОРАПИ ПО „YELLOW DOT“. „Ако не сте безразлични към това, което се е случило с Митко, елате да хвърляме мръсни чорапи по заведението „Yellow dot“!“, са написали организаторите.

Снимка: Фейсбук/Ние Гражданите

Подобни статии

Top