Прокуратурата се самосезира за видеоклип на моторист, карал на една гума в Пловдив (ВИДЕО)

Мотористът избягал от пътните полицаи

Районна прокуратура – Пловдив се самосезира и разпореди проверка за пътно хулиганство в центъра на града под тепетата. Поводът е разпространен видеоклип във Фейсбук, а впоследствие и в медиите  с опасно управляване на мотоциклет по централен пловдивски булевард. От кадрите, публикувани във фейсбук групата „Забелязано в Пловдив“, а впоследствие и в YouTube канала на групата се вижда, как на задна гума с мощна скорост моторът минава през тунела на бул. „Цар Борис III Обединител“. От кадрите става ясно, че мотористът сам ги е заснел.

Случаят е от 26 май, а впоследствие се оказа, че мотористът не е спрял за проверка на подаден сигнал със стоп палка от пътен полицай. Установена беше и самоличността му – 21-годишен младеж от село Рогош.

„За малко да удари нашите колеги, които са му подали коректно стоп-палка“, заяви преди дни пред БНТ началник сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР-Пловдив гл. инспектор Венелин Младенов.

Според запознати моторът, управляван от пишман моториста е кросов. Той не е предназначен за движение в градски условия.

Вече са му наложени два акта

Заради опасното шофиране младият мъж вече е получил два акта за различни нарушения – за управление на мотора на една гума, което създава предпоставка за допускане на пътно произшествие, а също и за това, че не е спрял на подадения сигнал от полицията. Освен това младежът нямал съответната съответната категория за управление, а самият мотоциклет е с прекратена регистрация от март 2020-а година, каза още гл. инспектор Венелин Младенов.

Заради това прокуратурата започна проверка. Оттам уточняват, че е установено, че водачът на мотоциклета се е движел по пътното платно на бул. „Цар Борис III Обединител“, като го е управлявал на една гума и не е спрял за проверка на подаден сигнал със стоп-палка от полицейски служител. По този начин при управление на моторно превозно средство  той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Проверката е разпоредена на служители от 4 РУ към ОД на МВР – Пловдив. Срокът за приключването е 14-дневен.

Снимка: стоп кадър YouTube/Забелязано в Пловдив

Подобни статии

Top