Прокуратурата се зае с тежката катастрофа край Скутаре

Пострадаха две жени

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие между лек автомобил и влак на жп прелез, при което са пострадали две жени, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост са причинени телесни повреди – чл. 343 ал. 1 буква „Б“ от Наказателния кодекс.

Към 7 часа сутринта, е бил получен сигнал, че на жп прелез в с. Скутаре, община Марица, обл. Пловдив, лек автомобил, марка „Пежо 307“, управляван от 31-годишната М.Г., е преминал през линиите при спуснати бариери, при което е бил ударен от движещ се локомотив.

При сблъсъка, който е бил от страната на шофьорското място,  колата е изхвърчала на около 20 метра разстояние. В лекия автомобил е пътувала и майка й, на 67 г. Веднага на място са пристигнали лекарски и полицейски екипи. Двете пострадали жени са били откарани  в болницата с наранявания.

42-годишният машинист е бил изпробван за алкохол и наркотици с техническо средство, като уредът е отчел отрицателна проба и по двата показателя.  Локомотивът е пътувал в посока жп гара Пловдив.

И в момента по случая се извършват активни действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Пловдив –  направен е оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели и др.

Подобни статии

Top