Прокуратурата усилено разследва случая с прегазеното в Мало Конаре куче Роска

Разследването е за проявена жестокост към гръбначно животно – куче, вследствие на което е настъпило тежко увреждане

Районната прокуратура в Пазарджик е взела под надзора си случая с прегазеното в пазарджишкото село Мало Конаре куче Роска, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата.

Оттам съобщават, че на Бъдни вечер – 24.12.2021 г., около 21 ч., е получен сигнал на тел.112 за проявена жестокост към куче в с. Мало Конаре, обл. Пазарджик. Веднага в РУ-Пазарджик е била образувана преписка.

Освободиха от ареста мъжа, прегазил куче в Мало Конаре

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, насочени към установяване на извършителя, преписката е окомплектована и веднага е докладвана в Районна прокуратура – Пазарджик.

Екип от прокурори е извършил преценка на събраните данни, като незабавно е образувано досъдебно производство. Разследването се води за престъпление по чл.325б от Наказателния кодекс – проявена жестокост към гръбначно животно – куче, вследствие на което е настъпило тежко увреждане.

Арестуваха мъж, прегазил с джипа си лежащо на улицата куче в Пазарджишко (ВИДЕО)

Под ръководството на Районна прокуратура – Пазарджик са извършени множество действия по разследването – три огледа на местопроизшествие, в процесуалното качество на свидетел са разпитани шест лица, назначени са експертизи. Активните действия по делото продължават.

Предстоят разпити на свидетели, изготвяне на експертизи и евентуалното привличане в процесуалното качество на обвиняем на лицето, сочено като извършител. Пострадалото животно се намира във ветеринарна клиника за лечение и е под постоянно наблюдение.

Оперираха успешно прегазеното в Мало Конаре куче

Междувременно бе потвърден протестът срещу насилието над животни, който организират жителите на Мало Конаре утре в 12.00 ч. на площада пред кметството. Очаква се на него да присъстват над 100 души от цялата страна. Ще бъдат поставени и други въпроси, важни за хората в селото. Вижте повече в поста на Трифон Кабуров, който се погрижи за прегазеното куче.

Снимка: Фейсбук/Трифон Кабуров

Подобни статии

Top