Прокуратурата в Асеновград се заема с оградата на улица „Сливница“

Районната прокуратура в Асеновград започва проверка за установяване на самоуправство по случая със заградена улица в града.

Телена мрежа и бетонна ограда вече дни наред блокират улица „Сливница“, като собствениците на имота  са отцепили района – както улицата, така и тротоара към нея.  Това възпрепятства единствения достъп на хората до домовете им, реагират потърпевшите. По скандалния казус вчера те са депозирали и две жалби до прокуратурата.

От Дирекция „Незаконно строителство“ в Общината вече са извършили проверка на място, твърдят жителите на квартал „Христо Ботев“ в града.

Според експертите изградената ограда е незаконна и трябва да се събори.

Протестите на хората срещу застрояването на терена са отпреди половин година, а реакциите на живеещите там бе заради решение на Общинския съвет, с което мястото се променя от зеленина в парцел за застрояване.

В резултат на действията на асеновградчани, на редовното си заседание на 11.07.18 г. Общински съвет–Асеновград отмени предишното си решение за застрояване на градинката.

Въпреки гражданското недоволство обаче се стигна до бетонирането на улицата и ограждането на имота.

Затова хората в района са депозирали отново докладна до Общинския съвет. В нея те настояват още на предстоящата сесия идната сряда  съветниците да вземат решение и да възложат незабавно започване  на отчуждителни процедури.

 

Подобни статии

Top