Прокуратурата в Сърбия: Тестовете на Джокович не са манипулирани

Световният №1 ще се ваксинира, за да може да играе и да настигне Рафаел Надал, който спечели рекордна 21-ва титла от Големия шлем

Прокуратурара в Сърбия излезе със становище относно тестовете на световния №1 в тениса Новак Джокович. Според институцията всички дадени от състезателя проби за COVID-19 са били валидни.

Както е известно, Джокович не бе допуснат за участие на Australian Open, тъй като не е ваксиниран. Той опита да влезе в страната с медицинско изключение, че е карал болестта на 16 декември, но в крайна сметка бе депортиран. Би Би Си съобщи, че е възможно тестът на Жокера да е бил фалшифициран, но властите в страната прецениха, че всичко е било напълно в реда на нещата.

Днес прокуратурата в Сърбия съобщи, че жалбата подадена от Будимир Гром, е била разгледана. Счита се, че това е псевдоним, зад който стои бившият депутат от партията на унгарското малцинство Никола Тулимирович.

В крайна сметка е установено, че Джокович е дал положителна проба за коронавирус на 16 декември, която е била валидна. Също така се споменава, че според събраните данни тенисистът е бил тестван няколко пъти преди да замине за Австралия.

В същото време Ноле вече сериозно се замисля за решение, което доскоро изглеждаше абсурдно.

Сърбинът явно се е повлияят от 21-ата титла на Рафаел Надал в турнири от Големия шлем (Джокович и Федерер имат по 20) след триумфа на Australian Open и е решен на всичко да го догони.

Според местния журналист Даниел Микша, автор на книга за сърбина, Джокович обмисля да се ваксинира, ако без това няма да бъде допуснат да участва на „Ролан Гарос“ (22.05. – 5.06.).

„Според това, което чух от член на семейството му, Новак сериозно обмисля да се ваксинира, за да участва в Париж“, обяви Микша пред местна телевизия.

 

Подобни статии

Top