Прокуратурата във Враца разследва блудство срещу 4-годишно дете в детска градина (ВИДЕО) - DC news

Прокуратурата във Враца разследва блудство срещу 4-годишно дете в детска градина (ВИДЕО)

Момиченцето си играло на криеница с момченце от градината в тоалетната с друго момченце

Районна прокуратура – Враца ръководи разследване за сексуално престъпление спрямо малолетно момиче, извършено в детска градина, съобщиха от пресцентъра на ПРБ. По случая е образувано досъдебно производство за блудствени действия с лице, ненавършило 14-годишна възраст.

В късните часове на 16.03.2023 г. е подаден сигнал за постъпило в болнично заведение в гр. Враца 4-годишно момиче с видими наранявания в половата област. По указания на дежурен прокурор са започнати действия по разследване на извършеното престъпно деяние.

Направен е оглед в детската градина. Проведени са разпити на майката на пострадалото дете и учители. Момичето е освидетелствано. Назначена е съдебномедицинска експертиза. Приобщени са веществени доказателства, като предстои назначаване на биологична и ДНК експертиза.

Предвиденото в закона наказание за това престъпление е „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

По-рано стана ясно, че екип, сформиран със заповед на кмета на община Враца Калин Каменов, ще проверява случая с подаден сигнал за извършване на посегателство с 4-годишното момиченце.

Това съобщи зам.-кметът Петя Долапчиева. По думите ѝ в петък, в 17:20 часа детето е предадено на майката във видимо добро здравно и емоционално състояние. Било е абсолютно адекватно, усмихнато, доволно. В 18:55 майката се обадила на учителя на групата, че е забелязала охлузвания в областта на интимните части на детето.

„Всички разбирате колко е нелепо да говорим за блудство и насилие между деца на четиригодишна възраст. Децата не се оставят сами, учителите съпровождат децата до тоалетна, останалата група остава с помощник-възпитателя, т.е. възрастен непрестанно има поглед върху всяко едно дете. Не можем да допуснем, че е възможно това момиченце да отиде някъде с момченце и да се случи нещо и никой да не чуе, да не види и да не разбере нищо“, категорична бе Петя Долапчиева.

Тя допълни, че до момента няма оплаквания от този персонал и смята, че каквото и да се е случило – не се е случило в детската градина. Долапчиева допълни, че се води комуникация с директор, учители, предстои разговор с родителите, Регионалното управление по образование, уведомена е Агенцията за закрила на детето.

Очаква се и становището на Окръжната следствена служба, която е разследващият орган и следва да даде яснота по казуса. „Ще вземем необходимите мерки по компетентност, всеки – от своята институция“, обясни зам.-кметът на Враца.

Пред медиите майката на момичето Ивелина Даскалова каза, че детето е освидетелствано от съдебен лекар и е заведено досъдебно производство. По думите ѝ момичето е обяснило, че са си играли в тоалетната на криеница с друго момченце. В момента детето не желае да ходи на детска градина, пише DarikNews.bg.

Подобни статии

Top