Прокуратурата внесе протест срещу паричната гаранция на Андре Токев

Токев бе освободен под парична гаранция от 3000 лв. от Софийския районен съд

Софийска районна прокуратура внесе протест в Софийски градски съд по отношение на определената от Софийски районен съд мярка за неотклонение на известния готвач шеф и ТВ водещ  Андре Токев, който бе хванат да шофира след употреба на алкохол и бе привлечен към наказателна отговорност.

Токев е обвинен за това, че на 31.10.2021 г. около 18,00 часа в гр. София, по ул. „Околовръстен път“, е управлявал лек автомобил, марка „Мерцедес”, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,79 на хиляда, установено по надлежния ред – с протокол за съдебна химико-токсикологична експертиза на Военно-медицинска академия. Деянието е квалифицирано по чл. 343Б, ал. 1 НК. Андре Токев е осъждан за идентично престъпление през 2019 г., посочват от прокуратурата.

Предвид съдебното му минало, опасността на деянието и възможността обвиняемият да извърши ново престъпление, на 03.11.2021 г. наблюдаващ прокурор поиска на топ готвача да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, но искането му не бе уважено от Софийския районен съд и на Токев бе постановена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top