Прокуратурата за бандита от Катуница: Чакаме го да изтрезнее (ВИДЕО)

Използвани са следови кучета, за да бъде открит извършителят

Мъртво пиян е открит извършителят на грабежа от пощенския клон в село Катуница, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. „Чакаме го да изтрезнее, за да го разпитаме и да му повдигнем обвинение за грабеж“, каза на брифинг с журналисти зам.-районният прокурор Атанас Илиев.

34-годишният извършител е от селото. Той е криминално проявен, с множество кражби. Веднага, след като извършил грабежа, той се е насочил към необитаемата къща и е бил открит там да полива грабежа със свой приятел.

Намерени са парите от пощенския клон в Катуница

Също там е намерена и торбичката от плат с откраднатите пари, с логото на Български пощи, като парите в размер на 3 120, 34 лв. са възстановени. Те са били за пенсиите на възрастните хора от селото.

Извършителят на грабежа от пощенския клон в Катуница е 34-годишен мъж от селото

Извършителят е задържан само 4 часа, след получения сигнал за грабежа. За това време е извършена огромен обем от работа, включително и пет огледа на място. Единият е бил на гилзата, намерена на местопрестъплението, другият – на откритото малко по-късно оръжие – газов пистолет, който е иззет. Иззети са дрехи, както и пощенската торба със сумата пари.

Иззети са още следи от извършителя за барутни частици по ръцете и дрехите, които предстои да бъдат анализирани, разпитани са и петима свидетели.

Арестуваха двама за грабежа в пощата в Катуница

За намирането на нападателя са използвани следови кучета, съобщиха от прокуратурата и полицията. Иззети са и са изгледани видеозаписи от камери, които са били по маршрута на грабителя. Назначена е биологическа експертиза на биологически следи по пистолета.

Действията по разследването продължават. В момента се извършва шести оглед на местопроизшествието – на следа от стъпките на бандита.

Екшън в Катуница: Въоръжен нахлу в пощата и ограби 3 бона

Всички доказателства сочат именно към този извършител, както и към това, че е извършил грабежа сам, без съучастник, съобщи комисар Васил Костадинов, зам.-директор на ОДМВР-Пловдив. По думите му извършителят е действал организирано и е бил предварително подготвен.

По данни на полицията и свидетелите мъжът е влязъл в пощенския клон, стрелял е в краката на трите служителки и е по този начин ги е сплашил, като е поискал парите от една от тях.

Свидетел на въоръжения грабеж в Катуница разказа за обира

Според Костадинов свидетелите са описали грабителя и насоките им са водели към точно определен човек от селото, с криминални прояви в миналото и висящо досъдебно производство в момента.

Когато полицията го е открила, нападателят е бил в тежко алкохолно опиянение и това до момента е възпрепятствало разследващите да го разпитат.

На въпрос на репортер от DCNEWS дали от прокуратурата могат да потвърдят името му, изнесено от национални медии – Васил Николов – Рупеца, от прокуратурата уточниха, че няма да коментират имена на този етап. Зам.-районният прокурор Атанас Илиев посочи, че след като извършителят бъде разпитан, предстои да му бъде повдигнато обвинение и едва тогава наблюдаващият прокурор да прецени дали да му наложи 72-часова мярка за задържане и дали ще иска постоянна мярка „задържане под стража“ от съда.

Вижте още във видеото:

Подобни статии

Top