Прокуратурата задържа за 72 часа собственика на заведението в Капана, ударил Митко Чорапа

Повдигнаха му обвинение за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди

Пловдивската районна прокуратура  повдигна обвинение на 46-годишния собственик на заведението Yellou Dot в Капана адвокат Ивайло Пенов, който удари продавача на чорапи, станал известен след инцидента като Митко Чорапа или Талисмана на Капана. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Арестуваха собственика на бара в Капана, ударил Митко Чорапа

Днес Пенов е бил привлечен като обвиняем за това, че на 27 май 2021 г, в гр. Пловдив, в квартал „Капана“, по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда на Митко С.

Прокуратурата се самосезира за побой над продавач на чорапи в Капана

Адвокатът е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура Пловдив. По досъдебното производство се извършват плоцесуално-следствени действия.

След агресията в „Капана“: Разказът на нападнатия Митко (ВИДЕО)

Припомняме, че вчера мъжът бе арестуван, след като бе издирван в продължение на два дни. Пловдивската районна прокуратура пък се самосезира в петък по публикации в социалната мрежа и медиите за боя над уличен продавач на чорапи в четвъртък вечер пред заведението в „Капана“. Снимка от случилото се, придружена с коментар беше публикуван във Фейсбук страницата „Ние гражданите“ в петък сутринта. За много кратко време тя предизвика огромен отзвук сред потребителите на социалната мрежа.

Десетки на протест в подкрепа на Митко Чорапа (СНИМКИ)

Снимка: Фейсбук/People of Plovdiv

Подобни статии

Top