Прокуратурата жали връщането на делото за побоя над гребците

Вижте ромите, нападнали гребци и треньори пред болницата в Асеновград (СНИМКИ)

Районната прокуратура-Асеновград внесе протест

срещу съдебния акт на Районен съд-Асеновград, с който беше върнато делото спрямо 11 роми, пребили децата от отбора по кану каяк в Асеновград и техните треньори. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Протестът е внесен на 18 октомври 2017 г. в законния срок, чрез Районен съд-Асеновград до Окръжен съд-Пловдив, уточняват от пресцентъра.

Миналата седмица Районният съд

в града край Чая върна делото срещу ромите, извършили хулигански действия в района на язовир „40-те извора“ и край болницата. Те са обвиняеми за извършено хулиганство с особена дързост и цинизъм, отправяне на закани с убийство и нанасяне на средни телесни повреди по хулигански подбуди.

Районна прокуратура – Асеновград счита,

че в хода на досъдебното производство и при изготвяне на обвинителния акт не са били допуснати нарушения  на процесуалните правила и поради тази причина предлага да се отмени горепосоченото разпореждане и делото да се върне в Районен съд-Асеновград за насрочване и разглеждане.

Припомняме, че инцидентът стана на 26 юни 2017 г.

в района на язовира, а впоследствие разправията между роми и гребци се прехвърли в района на МБАЛ Асеновград. Последваха масови протести на асеновградчани срещу бездействието на властта, като хората настояха за премахване на незаконните постройки в ромската махала, както и за изселване на ромите, които пребивават там без адресна регистрация.

Подобни статии

Top