Прокурори изнесоха лекции пред 1200 пловдивски ученици

Пловдивски прокурори изнесоха лекции пред 1 200 ученици от 6 и 7 клас от шест пловдивски училища по Образователна програма „Заедно в Час по етика и право“ на Апелативна прокуратура-Пловдив. Програмата се осъществява съвместно с Регионалното управление на образованието.  Тя се провежда за втора поредна година, като целта е да запознае учениците с професията на прокурора, как да избегнат опасностите в интернет, за вредата от наркотиците и др.

Заключителната лекция, бе изнесена днес пред седмокласници от СУ „Найден Геров“ – Пловдив.

Гости на учениците бяха Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив, Иванка Киркова, началник на Регионалното управление на образованието, Невена Божилова, психолог към Сдружение „Консултантско бюро Напредък 7“, Пловдив и Емил Начев, директор на СУ “Найден Геров”-Пловдив.

„Кампанията е много полезна, защото тези знания подготвят учениците за живота. Регионалното управление на образованието винаги подкрепя подобни инициативи и сме готови да съдействаме за нови“, каза Киркова, началник на РУО-Пловдив.

Чавдар Грошев разказа за професията на прокурора, за  опасностите в Интернет пространството, а психологът Невена Божилова  изнесе лекция за вредата от наркотиците, както и последствията от употребата им. За пръв път в кампанията се включиха и представители на сдружения и обществени организации.

Срещите на магистратите и учениците от 6 и 7 клас се провеждат от началото на ноември 2017 г.

до сега, в часа на класния ръководител. Преди това прокурорите гостуваха и на десетокласници от всички пловдивски училища.

В Образователната програма „Заедно в Час по етика и право“, за учебната 2017-2018 г., участваха Николай Божилов, прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив, Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Димитър Беличев, прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив, Румяна Зайкова-Калеева, заместник-районен прокурор, и прокурорите от Районна прокуратура-Пловдив –Даниела Андреева, Пламен Чобанов, Димитър Пехливанов, Пламен Георгиев, Бригита Байрякова, Мирослав Йосифов и Атанас Илиев. Заедно с тях лекции изнесе и психологът Невена Божилова.

До момента по програмата „Заедно в Час  по етика и право“

на Апелативна прокуратура-Пловдив са обучени над 4 000 ученици от всички пловдивски училища, като тя ще продължи с представяне и на други теми.

Подобни статии

Top