Прокурори с открит урок за опасностите в интернет и зависимостите от дрога - DC news

Прокурори с открит урок за опасностите в интернет и зависимостите от дрога

В открития урок пред ученици от 9 и 10 клас в СУ „Христо Г.Данов“ участваха и служители от отдел „Закрила на детето“

Днес, 14 март 2022 г., районният прокурор Чавдар Грошев и неговият заместник Атанас Илиев съвместно с психолог и социален работник от отдел „Закрила на детето“ в гр. Пловдив изнесоха открит урок в часа на класния ръководител пред ученици от 9 и 10 клас в Средно училище „Христо Г.Данов“, гр. Пловдив.

Магистратите говориха с учениците за опасностите в интернет пространството, последствията и зависимостите от употребата на наркотични вещества, домашното насилие, хулиганските прояви и др. Психологът Елица Митева и социалният работник Анелия Дернева представиха темата за правата на децата и как те да бъдат защитени. Часът премина при голям интерес и се превърна в дискусия.

Срещата се осъществи по програмата на Районна прокуратура-Пловдив „Заедно в час по етика и право“, която тази година се провежда съвместно с Дирекция „Социално подпомагане“, гр. Пловдив, и с организации от неправителствения сектор.

На учениците беше обяснено каква е професията на прокурора, за отговорностите и задълженията на магистратите, тяхната работа при изготвянето на обвинителни актове и при защита на пострадалите от престъпления. Прокурорите и представителите на отдел „Закрила на детето“ обясниха на учениците как да потърсят помощ и да подадат сигнал, ако станат свидетели на престъпления или имат нужда от намеса на социални институции.

Програмата „Заедно в час по етика и право“ на Районна прокуратура-Пловдив ще продължи и в други пловдивски училища.

Подобни статии

Top