Прокурори влизат в пловдивските училища

прокуратура

За трета година Апелативна прокуратура стартира образователната кампания „Заедно в Час по етика и право“

За трета поредна година Апелативна прокуратура – Пловдив, съвместно с Регионалното управление на образованието, стартира провеждането на  образователна кампания под мотото „Заедно в Час по етика и право. Заедно в Час по правна култура“. За времето от 1 декември 2018 г. до 1 юни 2019 г. прокурорите ще се срещнат с осмокласници от различни пловдивски училища. Пред тях те ще изнесат открити уроци за работата на магистратите, функциите на съдебната власт, Конституцията и държавата.

Целта на кампанията е и чрез обучение и дискусия учениците да бъдат информирани за опасностите при употреба на наркотични вещества, последствията и наказанията при престъпленията, свързани с тях.

В програмата участват Румен Боев – заместник-апелативен прокурор, Мария Тодорова -прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив, Чавдар Грошев – районен прокурор на Пловдив, Румяна Зайкова – Калеева – заместник-районен прокурор, прокурорите Даниела Андреева, Димитър Пехливанов, Пламен Чобанов, Мирослав Йосифов, Бригита Байрякова, Елена Гърбева, прокурорски помощник в Апелативна прокуратура – Пловдив и психологът Невена Божилова. Откритите уроци ще се провеждат в часовете на класния ръководител.

Припомняме, че на 22 ноември 2018 г. бе сключено споразумение за сътрудничество за образователната кампания „Заедно в Час по етика и право. Заедно в Час по правна култура“, подписано от апелативния прокурор на Пловдив Иван Даскалов и Иванка Киркова, началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив.

До момента по програмата са обучени над 4 500 ученици от 5 до 12 клас от пловдивските училища, като тя стартира през 2016 г.

Подобни статии

Top