Пролетен панаир на осиновените кучета в Пловдив

Всички четириноги участници са осиновени от Общинския кучешки приют

Доброволците към Общинския приют – Пловдив „ПРИЯТЕЛ ЗАВИНАГИ“, в съдействие с ОП „Зооветеринарен комплекс“ организират „ПРОЛЕТЕН ПАНАИР НА ОСИНОВЕНИТЕ КУЧЕТА“ от 10:00 до 14:00 часа днес. Осиновени от приюта кучета  ще доведат новите си стопани, за да демонстрират положителния ефект на кучето и върху двукракия му любимец.

Едновременно с предоставянето на щастливо припозналите се хора и кучета, ще се проведе и Одомашнителна кампания на открито под надслов „ТЕ СА НЕ ПО-МАЛКО ДОБРИ ОТ ПОРОДИСТИТЕ“.

Събитието ще се състои под формата на представяне на осиновените кучета пред публика и оценяваща комисия от трима ветеринарни лекари.

С провеждане на събитието /кампанията/ се цели:

  • представяне на кучетата от приюта, подходящи за одомашняване;
  • стимулиране на пловдивчани да осиновяват добре социализираните, но непородисти кучета от приюта;
  • оценка ефекта от осиновяването върху кучето и новите собственици;
  • популяризиране ролята на доброволците в приюта при обгрижването и социализацията на животните, както и намирането на дом и стопанин за всяко бездомно куче.

На пролетния панаир ще присъстват кучета от приюта с придружител/доброволец/ за всяко от животните. На място ще има и ветеринарен лекар от  ОП „Зооветеринарен комплекс“, който има готовност  за финализиране на осиновяването.

Организаторите ще съблюдават за спазване на актуалните противоепидемиологични мерки, определени със съответните заповеди на Министъра на здравеопазването и кмета на Община Пловдив.

За тези, които проявяват интерес: Заповядайте на площадката между  Цар Симеонова градина  и ул. „Емил де Лавеле“ № 11, над подлеза зад Община Пловдив.

Подобни статии

Top