Пролетно: Обновяват 70 пешеходни пътеки в Асеновград

Над 70 пешеходни пътеки в Асеновград ще бъдат пребоядисани и освежени. Дейностите започнаха  днес на обед от булевард „България” и улица „Васил Левски”.

Два екипа на ангажираната с ремонта фирма ще боядисват „зебрите” на отсечката, свързваща Асеновград с Пловдив и в района на кръговото кръстовище на църквата „Свети Атанасий”.

До края на месеца поетапно ще бъде възстановена пътната маркировка в целия град, уточниха от общинска администрация. Това са ул. „Марица”, ул. ”Съединение”, ул. ”6-ти януари” и ул. ”Васил Левски”. Освежени ще бъдат  и „зебрите” на улиците „Александър Стамболийски”, „Цар Иван Асен II” и улица „Княз Борис I”.

Поставянето на маркировката включва пешеходните пътеки на посочените улици, както и възстановяването на такива, премахнати при дейностите от Водния цикъл.

Пешеходните знаци ще се боядисват с бяла акрилатна боя, като се спазват всички законоустановени изисквания. Изцяло пребоядисана ще бъде и единствената цветна пешеходна пътека в града, като част от новите стандарти, приети от държавата.

„Оцветената в червено маркировка не отговаря на новите правила и затова се налага да сменим боята“, обясни Александър Бебев, началник-отдел „Организация на движението, транспорт и контрол”.

В началото на маркировката ще се поставя надпис „Погледни“, който да подсеща пешеходците да се оглеждат преди да пресекат.

Новите пешеходни пътеки са с гаранция  9 месеца, а договорът с фирмата, която има ангажимент  да ги поддържа  е едногодишен. За тази дейност общината е заделила около 55 хиляди лева.

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top