Проливен дъжд на официалната тренировка на Локо снощи (СНИМКИ И ВИДЕО)

Александър Тунчев и Георги Минчев разкриха, че ще търсят ранен гол срещу Словачко на стадион „Мирослав Валенти“

Локомотив (Пловдив) проведе официалната си тренировка в Ухерске Храдище снощи в 20:00 часа българско време. Заниманието завърши с проливен дъжд, което бе прието като сигнал, че на пловдивчани ще им върви по вода в Чехия.

Реваншът от втория квалификационен кръг на Лига на конференциите е на стадион “Мирослав Валенти” тази вечер от 20:00 часа, а в първата среща вицешампионите на България победиха с 1:0 с гол на Петър Витанов в 89-ата минута.

Малко преди тренировката Александър Тунчев и Георги Минчев отговориха на въпросите на медиите на официалната пресконференция на Локомотив в Ухерске Храдище. В ролята на преводач бе Румен Стайков, който е бивш футболист на “черно-белите”.

Наставникът Александър Тунчев призна, че настроението в отбора е добро и акцентира, че напрежение при „смърфовете“ няма и тимът ще търси ранен гол също, както и Словацко.

Също така стана ясно, че пловдивчани не са тренирали дузпи, но ако се стигне до такива, то отборът притежава нужните футболисти, които да ги изпълнят.

„Към момента всичко е нормално, отборът е добре, настроението тук. Надявам се да продължим към следващия кръг. Имаше лека умора във футболистите, но мисля, че са се възстановили. Дори да има умора мисля, че знаят какво е значението на този мач. Със сигурност ще търсят ранен гол, очакваме това нещо. Играят пред родни фенове и ще се надяват те да ни изненадат”, каза Тунчев.

„Напрежение няма, сега е нормално всичко. Преди мача ще има, тъй като е важна среща, но ние сме доказали, че можем да преодолеем това напрежение и да показваме играта, която играем. Свикнали сме с изказванията на президента. Не е от днес и вчера. Това донякъде може да бъде и като стимул. Всеки трябва да вярва в неговите думи, тъй като не ги говори напразно и ще опитаме да изпълним заръките му. В самия отбор на Словачко индивидуално не мога да отбележа някого, тъй като не знае с какъв състав ще излезнат. Имаме виждания от предния мач и се надявам да се противопоставим по най-добрият начин”, коментира Сашо Тунчев.

„Няма да се приберем отзад и да чакаме. И ние ще атакуваме, но играчите ще бъдат най-запознати какво ще искаме от тях”, акцентира Сашо Тунчев.

„Не сме тренирали дузпи, но ако се стигне до тях, имаме доста опитни играчи, които могат да ги бият”, завърши Тунчев.

Нападателят Георги Минчев акцентира, че той и съотборниците му са готови за реванша. Стрелецът на „смърфовете“ призна, че защитата на чехите е съградена от опитни футболисти, което му е направило впечатление след спечеления мач в Пловдив миналата седмица.

„Както аз, така и моите съотборници сме готови за утрешния мач. Надяваме се да се поздравим с победа. Доста здрави физически са им защитниците, доста опитни играчи са, които са играли по големи отбори в Европа. Целият отбор разчита на физическите си данни, не очаквам различен мач, а такъв като в Пловдив. Подготвени е бъдат, но и ние ще сме в същото състоянието”.

„Според мен президентът каза в кръга на шегата 6:0. Не знам дали ще е така, но се надявам да постигнем победа, която да ни стигне да продължим напред.

Подобни статии

Top