Промишлени роботи в новата лаборатория на ТУ-Пловдив

Съвременни индустриални технологии ще ползват студентите

Модерна база с промишлени роботи и съвременни индустриални технологии ще отвори врати днес в Техническия университет – София, филиал Пловдив. Тя ще бъде открита в 15.00 ч., в присъствието на директора на ТУ – София, филиал Пловдив – проф. Въльо Николов и представители на фирмите, оборудвали лабораторията.

Новата учебна лаборатория „Роботика и Автоматика“ е оборудвана от българската инженерингова компания „Ехнатон България“,  в партньорство с „Мицубиши Електрик“. Тя разполага с два индустриални робота MELFA, 4 броя различни като тип и функционалности стендове, индустриална система за техническо зрение и набор от съвременни софтуерни продукти.

В лабораторията ще могат да се обучават по 12 студенти едновременно, като за всеки от тях е осигурено индивидуално работно място. Оборудването е конфигурирано така, че стендовете са свързани с работните места в мрежа, т.е. всеки студент ще може да управлява всички стендове от своето място.

По този начин бъдещите инженери ще имат възможност да усвоят иновациите в индустрията и свържат знанието с приложния опит.

Подобни статии

Top