Промоутърът на Тервел иска наше име и се мести в България (ВИДЕО)

Пулев: Съперникът ми е неудобен, но аз съм по-добрият боксьор

Промоутърът на Тервел Пулев – Боби Хитц – е във възторг от българската общност в Чикаго и дори възнамерява да заживее у нас. Той се срещна с екип на bTV три дни преди двубоя на Тервел срещу американеца Армандо Анкона на галавечер във Ветровития град.

„В своята 26-годишна кариера никога не съм виждал общност като българската. Работил съм с всички етнически групи, но никоя не е като българската. Обичам българите. Ще си сменя името с българско. А когато един ден приключа с бизнеса, може да се преместя да живея в България”, коментира Хитц.

Той очаква солидна агитка от ваши сънародници да подкрепи по-малкия от братята Пулеви в „Ол Стейт Арена”.

Хитц обясни и защо е срещнал сериозни затруднения с намирането на съперник. „Срещнахме се с 20 боксьори и всички те се страхуват от Тервел. Неговата репутация в Съединените щати расте и той ще се превърне в суперзвезда.”

Промоутърът разкри, че от екипа на Кубрат Пулев са му възложили да потърси подходящи зали за сблъсъка с Дилиън Уайт. На този етап обаче всичко е на ниво преговори. Самият Кубрат предпочита двубоят да се играе на Националния стадион „Васил Левски” в София.

„Ще ми е трудно, защото той е по-тежък от мен, сваля колограми и няма да може да свали нужните колограми за моята категория. Въпреки това не отказахме мача, приехме го. С обратен гард е, което е особеност, специфичност и вероятно ще ми е неудобно. Мисля, че съм по-добрият боксьор, че класата ми е на по-високо ниво. Аз съм здраво стъпил на земята. Знам, че докато не спечеля някоя титла, всичко е просто мачове“, заяви по-малкият от братя Пулеви преди заминаването си за Чикаго.

Съперникът на българина бе сменен едва седмица преди събитието. Първоначално родният боксьор трябваше да се изправи срещу Марио Агилар, но в последния момент организаторите от „Hitz Enterteinment“ направиха промяна, след като над 20 боксьори се отказаха заради страх от Тервел. 33-годишния американец Армандо Анкона има 7 загуби в 17 срещи.

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 пък е с баланс от 10 поредни победи в професионалния бокс, 9 от които с нокаут.

Вижте интервюто с Боби Хитц ТУК

Вижте интервюто с Тервел Пулев ТУК

Подобни статии

Top