Промоутърът на Усик: След 12 месеца не Джошуа, а ние ще обединим всички пояси! - DC news

Промоутърът на Усик: След 12 месеца не Джошуа, а ние ще обединим всички пояси!

Александър Красюк с добри думи за Кубрат и Тервел Пулеви

Промоутърът на новия световен шампион в тежка категория Олександър Усик – Александър Красюк, даде ексклузивно интервю пред Novsport.com – за мача между неговия клиент и Антъни Джошуа, за българския бокс, който за съжаление към днешна дата се изчерпва с братята Пулеви, а Кубрат едва ли ще има трети шанс да се бори за световната титла с оглед на възрастта си.

В интервюто стана ясно, че Усик таи много добри чувства към България, след като е печелил турнира „Странджа“ преди години, а освен това харесва нашата родина.

Самият Красюк е запознат със случващото се в българския бокс и даде мнението си и за мача между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, който бе загубен от Кобрата и бе последния му шанс за атака на световната титла.

”В договора има клауза за реванш и очакваме такъв да има. Дали според мен Олександър ще може да стигне до нова победа над Антъни Джошуа? Разбира се, че да! Все пак за това се борим”, коментира Красюк.

”Не мога да се съглася с вашите твърдения, че Антъни е играл плахо в последните мачове. Срещу Руис бе по-внимателен, защото противникът му бе такъв. Анди Руис – младши е неудобен опонент. Антъни Джошуа все пак дълго време бе световен шампион и трябва да му се отдаде дължимото. Дали можем да кажем, че в момента той или Усик е по-добрия боксьор? Хората ще се убедят след втория мач”.

”Знам за българския бокс и братя Пулеви. Мисля, че младата генерация от български боксьори може да постигне успехи за в бъдеще. В момента имате добри боксьори. Бъдещето е в младите. Усик е идвал в България, печелил е турнира „Странджа“, както вие казахте, и таи топли чувства към вашата страна. Радващо е това, което чувам от вас, че той вече има много фенове в България. Това е просто страхотно! Надявам се да имате успехи в бокса за в бъдеще”.

”Имате добри боксьори като Пулеви. Знам, че Кубрат е имал проблеми с COVID-19 преди мача си с Антъни Джошуа. Със сигурност това му е повлияло негативно в този мач. Дали според мен можеше да има по-добри шансове за световната титла, ако не бе тази болест? Да, със сигурност щеше да се справи много по-добре!

Не пропуснахме шанса да попитаме Красюк и за твърденията на някои боксови специалисти, че бившият противник на неговия клиент Мурат Гасиев може да направи нещо сериозно в тежката категория. Той последва примера на Олександър и вече е при най-тежките.

”Честно да ви кажа, не виждам как ще се справи с тази огромна конкуренция, така че не съм положително настроен в случая за Гасиев”.

Върнахме се и към основната тема – обединяването на световните титли, което може да бъде възможно догодина.

За целта трябва да е излъчат победители от втория мач между Джошуа и Усик, който тепърва предстои да бъде официално потвърден, както и в срещата между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, която е след броени дни.

”Това вълнува наистина много хора. Обединяването на световните титли е нещо голямо. Ще видим догодина кой ще бъде абсолютен световен шампион в тежка категория, но вярвам, че след 12 месеца Усик е способен да стане абсолютен шампион с всички пояси”.

Красюк коментира и думите на промоутъра на Джошуа – Еди Хърн, че Усик е вторият най-добър боксьор без значение в тегловата категория след Канело Алварес.

”След 12 месеца мисля, че това ще се промени и Усик може да бъде абсолютен лидер в това отношение”.

Интервю на Пол Теодулу

Подобни статии

Top