Простреляха известен карловски бизнесмен, в болница е

Марин Гърдев е в стабилно състояние

Известен бизнесмен от карловското село Васил Левски е прострелян в главата с пистолет „Макаров“, съобщава сайтът ПБ Новинар.

На 9 май 50-годишният бизнесмен Марин Гърдев отишъл на гости на приятеля си Кирил Петков. 55-годишният от същото село поканил бизнесмена на гости, който е известен в региона на Подбалкана и се занимава с изкупуване на скрап, да празнуват заедно Деня на победата. Двамата се събрали около барбекю, цел ден яли, пили и се веселили.

Многократно на гости ходили хората от селото, хапвали, пийвали и си тръгвали. Гърдев и Петков обаче неизменно били на барбекюто и не спирали да надигат чашата.

Вече били солидно почерпени, когато Кирил Петков извадил незаконни си пистолет „Макаров“ и започнал да се хвали пред приятеля си какво оръжие има. Гърдев настоявал да бъде свален пистолетът, казал, че ще стане някоя беля, но собственикът на оръжието заявил, че вътре няма патрони.

Петков насочил пистолета към приятеля си, натиснал спусъка и внезапно проехтял изстрел. Куршумът минал през пръстите на едната ръка на Гърдев, но траекторията му продължила на горе към главата, защото той имал наранявания в областта на устата и вероятно куршумът е засегнал врата му.

Бизнесменът е откаран в болница в стабилно състояние. Днес ще му бъде направен скенер, за да се види точно къде е заседнал куршумът. Опасност за живота му няма.

Кирил Петков е бил арестуван за 24 часа, а пистолетът му е бил иззет от полицията. Оръжието е било незаконно притежавано и без сериен номер. Разследващите са категорични, че станалото не е било умишлено и инцидентът е неволен.

Очаква се на Петков да бъде повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие

Междувременно от Районната прокуратура в Плодив, ТП – Карлово, наблюдават досъдебно производство за притежаване на оръжие без надлежно разрешение от 56-годишния Кирил Петков. На 10 май 2021 г. полицейски служители от РУ-Карлово извършили претърсване и изземване,  в условията на неотложност, в дома на Петков в село Васил Левски. Близо до стопанска постройка е бил намерен пистолет, без фабрични номера, който е иззет. Установено е, че  Петков не е притежавал разрешение за оръжие. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

От прокуратурата уточняват, че в хода на разследването по образуваното досъдебно производство за притежаване на незаконно оръжие е установено, че на 9 май 2021 г. в дома на Кирил Петков са гостували негови познати по повод празненство. Според свидетелски показания в късните часове бил възпроизведен изстрел, като един от гостите – 50-годишен мъж, е пострадал и е бил откаран в болницата с нараняване по лицето и ръката.

По случая се разпитват свидетели. Назначена е съдебномедицинска експертиза за вида на нанесената телесна повреда, както и балистична, която да установи с какво оръжие е произведен изстрелът.

Петков ще бъде привлечен като обвиняем  за незаконно притежание на оръжие и ще бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.     

Подобни статии

Top