Просветният министър за случая „Ало, Банов съм“: Не се притеснявам от подобни записи

Красимир Вълчев е назначил проверка на Инспектората на МОН спрямо Ангел Ангелов

Министърът на образованието Красимир Вълчев е назначил проверка на Инспектората на МОН за сигнали срещу Ангел Ангелов. Това заяви самият той в Пловдив днес пред журналисти.

„Имаме притеснителна информация за свързаност на служителя Ангел Ангелов с консултант Иво Костов. Тя е повече от последните месеци, въпреки че от една година течеше процедурата по оценяване на проектите за кооперациите за върхови постижения и центровете за компетентност, тъй като се натрупа информация от два или три източника за изтичане на информация. Бяха предприети мерки от страна на изпълнителния директор за отстраняване на Ангелов вътре в процесите, които касаят оперативната програма и конкретно тези операции. Това може би е  създало усещане у служителя, че той ще бъде освободен от януари месец, когато се оценяват служителите“, обясни Вълчев. И припомни, че веднъж годишно в МОН се прави атестация на служителите и при поставена най-ниска оценка 5, се дава възможност за прекратяване на правоотношението.

„Работодателят му е Кирил Гератлиев  – директорът на Изпълнителната агенция на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, не съм аз. Имам сигнали обаче и от Гератлиев, и от Ангелов, назначил съм проверка на Инспектората преди десетина дни, която в момента е в ход“, подчерта министърът.

Ангелов се притеснявал, че ще го уволнят

По думите му сигналите от Ангел Ангелов са за упражнен психологически тормоз и, че ще бъде уволнен. От Кирил Гератлиев пък постъпили сигнали за свързаност и конфликт на интереси, както и за изнасяне на информация.

1 2

Подобни статии

Top