Протест на пътя Асеновград – Първомай! Жителите на седем села блокират трасето за час - DC news

Протест на пътя Асеновград – Първомай! Жителите на седем села блокират трасето за час

Хората настояват да бъде възобновен започналият ремонт на трасето, който спря внезапно преди две седмици

Жителите на няколко асеновградски села излизат на протест и ще блокират пътя Асеновград – Първомай. Хората настояват да бъде възобновен започналият ремонт на трасето, който спря внезапно преди две седмици.

Дългоочакваният ремонт на осеяния с дупки републикански път от Асеновград до Първомай започна в средата на месец май и по план трябва да приключи в края на септември. Трасето е с обща дължина от близо 28 километра, но досега са асфалтирани едва 5 километра между селата Поройна и Патриарх Евтимово, а от Асеновград до Патриарх Евтимово има само чакъл.

От Областното пътно управление и фирмата изпълнител обясниха, че стопирането е заради подмяната на водопровода в село Козаново, който се извършва от ВиК.

Факт е обаче, че са спрени строителните работи и по републиканския път между Асеновград и Козаново и това затруднява изключително придвижването към 7 населени места в региона.

Хората в района ще блокират за час пътя Асеновград – Първомай тази вечер от 18:00 часа с надежда работата по трасето да бъде възобновена.

Ако едночасовата блокада не даде резултат, хората се заканват да издигнат протестен палатков лагер.

Подобни статии

Top