Протест на превозвачи блокира Пловдив

Такситата ги подкрепят

Шествие на превозвачи се очаква да създаде задръствания в центъра на Пловдив днес. В 11.00 часа от кръговото на Кукленско шосе на Околовръстното тръгват 20 автобуса с надписи „Протест“, които ще минат по булеварда, през надлез „Родопи“, през центъра по булевард „Цар Борис Трети“, по бул. „България“ и ул. „Победа“, а след това ще достигнат до автогара „Север“. Към тях ще се присъединят с клаксони и 20 таксита.

„С този протест се включваме в националния, който е по същото време в София, насочен срещу създаването на частна транспортна камара. Тя ще дава предложения кой да получава лиценз и на кого да се отнема“, заяви пред DCNEWS един от най-големите автобусни превозвачи в Пловдив Веселин Дошков. По думите му досега тази дейност се изпълнява много добре  от транспортното министерство.

От Пловдив към София тръгват други 10 автобуса и 20 камиона за участие в столичното шествие. „Самият аз също ще съм в столицата, където ще е основният протест“, посочи Дошков.

„Подготвяният закон, който предвижда създаване на транспортна камара, е с неясни мотиви. Създава се транспортна бухалка, която да мачка конкуренцията“, категоричен е шефът на „Хеброс бус“.

Снимка: „24 часа“

Подобни статии

Top