Протест на родители заради претоварения общински басейн „Младост“ в Пловдив

Напрежението се създаде след като пети клуб поиска да тренира в басейна

Напрежение сред плувните клубове в Пловдив заради тренировките на деца на общинския басейн „Младост“. Родители излязоха на протест на Гребната база заради ситуацията.

Спорът възниква заради това, че в съоръжението тренират четири клуба с общо 350 картотекирани деца. В момента трябва да дойде и пети клуб по плуване с още осем деца, но третньорите, които в момента провеждат тренировките вътре, казват, че басейнът е претоварен.

„Конфликтът се създава заради желанието на още един клуб да дойде в часовете на спортното училище и казват, че няма как да ползват тяхната база“, заяви треньорът по плуване Славяна Раденкова пред bTV тази сутрин.

Според треньора на новия клуб, който трябва да започне да тренира в общинския басейн – Атанас Кръстанов, няма кой да ги допусне до съоръжението, въпреки че учениците са на спортното училище и басейнът е негов.

„Децата от спортното училище имат право да плуват в общинския басейн „Младост“ по нормативна уредба. Поканили сме на среща днес в 9.30 ч. всички плувни клубове да направим график заедно, който да е удобен за всички“, каза зам.-кметът по спортни дейности в община Пловдив Георги Титюков.

Според родителите напрежението се създава, защото басейнът е малък и е претоварен, а в един коридор плуват по 20 деца.

Миналия петък общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов съобщи за готвения протест на родители заради претовареността на басейн „Младост“ в официалната си фейсбук страница. Той разказа, че в общинския басейн тренира дори осмия на олимпийските игри в Токио и европейски шампион при юношите тази година Йосиф Миладинов, заедно с другите деца.

Подобни статии

Top