Протест на „Рогошко шосе“  може да затрудни трафика днес следобед - DC news

Протест на „Рогошко шосе“  може да затрудни трафика днес следобед

Протестът ще е от 16 ч.

Отново граждански протест заради Рогошко шосе днес. Недоволните се събират в 16 ч. до входнo-изходната табела на Пловдив, откъдето ще дадат старт на протестно шествие с искане за незабавен цялостен ремонт на пътния участък.

Началото ще бъде точно в 16:00 часа със спиране на движението по ул. „Рогошко шосе“. Протестното шествие ще се насочи и ще приключи до моста на гробищния парк.

Основните искания на протестиращите са:

Започването на незабавен цялостен ремонт в участъка от моста на Адата до землищната граница на Пловдив. Изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление, нова тротоарна настилка и адаптиране на пътната инфраструктура с интензивния трафик на тежкотоварни автомобили.

Протестиращите отправят официално покана за среща с кмета Здравко Димитров, както и с представители на фирмата, спечелила обществената поръчка за ремонт на ул. „Рогошко шосе“.
„Дойде времето за отговор на въпроса: Защо е възложена обществена поръчка за пътен ремонт в срок от 533 дни, на стойност над 14 милиона лева, а 100 дни по- късно дейностите по проекта не са започнали. В случай, че откажат среща с нас, имаме готовност сами да се справим с проблема. По естествен път ще подпомогнем смяната в статута на земята, като в образувалите се дупки ще засадим картофи, които покълнаха във времето от последното обещание на кмета за нов път до деня на протеста“, казват недоволните.

Междувременно от ОП „Организация и контрол на транспорта“ съобщават, че от 16:00 до 17:30 часа движението ще бъде затруднено в района.

В този период от време е възможно „Пътна полиция“ временно да спира   движението. Маршрутът на автобусните линии №7 и 27 от масовия обществен градски транспорт няма да се променя, но шофьорите са инструктирани да карат бавно и внимателно, като спазват разпорежданията органите на МВР, които ще охраняват протеста.

От община Пловдив напомнят, че реконструкцията на „Рогошко шосе“ се предвижда да започне до няколко седмици. Има проект, избрана е фирмата изпълнител, осигурено е финансирането. До дни предстои и издаването на необходимите строителни разрешителни.

Подобни статии

Top