Протест в Пловдив: Искаме да работим, за да изхранваме семействата си (СНИМКИ)

Собственици на малки търговски обекти, бармани и сервитьори се събраха пред сградата на Общината

Собственици на малки търговски обекти, сергии, магазинчета, а също бармани и сервитьори се събраха на протест пред сградата на Община Пловдив. Работещите в бранша недоволстват заради загубите, които търпят от затварянето на заведенията им в следствие спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавируса, съобщава Радио Пловдив. Те настояват мерките да са еднакви за всички браншове – или тотално заваряне на всички търговски обекти, или  забраната за тях да отпадне по подобие на големите търговски вериги, където – според протестращите, се струпват много повече хора и при това с минимално спазване на защитните предписания.

За разлика от големите търговски вериги, ние зависим от ежедневни приходи, за да оцеляваме, заявиха представителите на дребния бизнес и настояха за отпадане на забраните спрямо тях.

Просто искаме да работим, за да изхранваме семействата си, обобщи настроенията собственичка на малко магазинче в затворен МОЛ. Не можем да разчитаме на държавните 24 лева, никой от нас не е получил нищо и не се знае изобщо кога ще бъдат изплатени, коментира друг работник в затворен магазин.

Протестът протече без напрежение, участниците обявиха, че той ще бъде постоянен, докато исканията им не бъдат чути.

Снимки: DCnews.bg

Подобни статии

Top