Протест срещу кмета на Септември блокира пътя Пазарджик - Велинград - DC news

Протест срещу кмета на Септември блокира пътя Пазарджик – Велинград

Жители от Община Септември

ще излязат днес в 12 часа на главния път Пазарджик – Велинград в с. Варвара, за да изразят за пети път недоволството си срещу начина на управление на кмета Марин Рачев.

Жителите на общината категорично не са удовлетворени от проведената през миналия месец среща с кмета Марин Рачев и продължават да настояват за пълна проверка на обществените поръчки от началото на мандата му.

Общественият комитет подаде през август т.г. сигнали за сезиране на Главния Прокурор Сотир Цацаров, Сметната палата и АДФИ, под които подписи са положили над 500 недоволни.

В тях са описани конкретни данни за обществените поръчки и разходването на публични средства и се настоява за пълна ревизия на кмета Марин Рачев. Проверките са в ход.

Хората питат къде и за какво са договорени над 12 милиона лева от общината за миналата 2016 г. и над 7 милиона лева за тази година.

Защо в село Варвара не са поставени уговорените в договора за сметопочистване нови 300 пластмасови кофи за смет?

 Защо не се почистват улиците и тротоарите, както е уговорено по обществената поръчка за почистването, къде отиват парите за това?

Защо общината е единствената, която според Министерството на финансите е натрупала повече от позволените по закон дългове, а няма нищо конкретно извършено в село Варвара?

Според недоволните кметът Рачев досега не е дал информация как са похарчени парите за детските площадки в общината, за които според договора са предвидените над 250 000 лева са платени авансово.

 

 

Подобни статии

Top